Johdattelijat

Johdattelijat


Jaana Utti
DI, MBA Jaana Utti, johtamisen ja asiakkuuksien asiantuntija.

Jaana Utti on työskennellyt organisaatiomuutosten ja niihin liittyvien toimintamallien uudistamisen käytännössä koko työuransa. Vahvimmillaan hän on niukkenevien resurssien ja kehittyvän osaamisen suuntaamisessa parhaan mahdollisen vaikuttavuuden näkökulmasta.


Annaleena Rita
Utti ja Rita ovat yhdessä tehneet Imatran kaupungilla mittavat palvelurakennemuutokset asiakaslähtöisten periaatteiden mukaisesti erittäin kokonaisvaltaisessa prosessissa. Työn tuloksena perusterveydenhuollon kustannukset nousivat keskisuurten kaupunkien ryhmässä lähes 6% vuodessa, Imatralla kolmen vuoden ajan kustannusnousu oli 3% ja erikoissairaanhoidon käyttö aleni selvästi – se oli vertailukaupungeissa jopa 50% Imatraa suurempi. Tulokset eivät syntyneet ristiriidatta, mutta ne ovat edelleen näkyvissä. Utti toimi kaupungin kehitysjohtajana ja tästä muutoksesta on 2005 julkaistu kirja ”Kiihdytyksiä omenapuutarhassa - luottamusta, luovuutta ja johtajuutta Imatralla.” Myöhemmin he ovat työskennelleet yhdessä mm. Heinolan sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän rakenneuudistusten kanssa – Rita sosiaali- ja terveysjohtajana ja Utti konsulttina sekä Mikkelin kaupungin ja myöhemmin seudun sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän kanssa – molemmat konsultteina. Integraatiota erikoissairaanhoitoon Rita katsoo Rautjärven tilaajajohtajan roolista ja Utti työnsä tuloksena Eksoten perustamisen hallinto- ja organisointiryhmän puheenjohtajan roolista. He ovat työskennelleet useissa hankkeissa yhdessä – ristiriitoja kaihtamatta hyvin tuloksellisesti. Utti on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja Rita terveydenhuollon maisteri. Utin tausta on tietojärjestelmäliiketoiminnan johtamisesta, Ritan sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisesta. Samaakin näkökulmaa on sekä kuntaorganisaation henkilöstöjohtajan, kehitysjohtajan että konsultin roolista.

Ville Mäkelä
Mäkelän tausta on taloushallinnosta. Hän on työskennellyt Utin kanssa avustavana konsulttina viimeisen vuoden, mm. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtoryhmien valmennuksissa, Oulu-Kokkola-kasvuvyöhykkeen johtamisen kehittämisen ohjelmissa, Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen palveluprosessien kehittämisessä sekä Kuusamon, Ranuan ja Taivalkosken hyvän elämän vallankumouksessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti